Benjamin Oebel

Sprechstunde:
Sprechzeiten nach E-Mail-Vereinbarung

Benjamin Oebel

M.Sc.

Beruflicher Werdegang

seit 2022: Wissenschaftlicher Mitarbeiter

Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm

Fakultät Betriebswirtschaft, Management in der Ökobranche

Projektarbeit im Projekt: FOODCoST, gefördert durch die Europäische Union

 

2018-2022: M.Sc. Wirtschaftsingenieurwesen

Universität Augsburg

Abschlussarbeit: Environmental and social follow-up costs of traffic in cities: A case study of the city of Augsburg differentiated by means of transport

 

2019-2020: M.Sc. Industrial Engineering

University of Chemistry and Technology Prague

 

2015-2018: B.Sc. Wirtschaftsingenieurwesen

Universität Augsburg

Forschungsgebiete

Externe Kosten entlang der Wertschöpfungskette von Lebensmitteln

Umsetzungsperspektiven zur Internalisierung externer Kosten

Veröffentlichungen

Oebel, B., et al. "Towards true prices in food retailing: the value added tax as an instrument transforming agri-food systems." Sustainability Science (2024): 1-18.

Seidel, Felix, et al. "The true price of external health effects from food consumption." Nutrients 15.15 (2023): 3386.